Jönköping/Malmö

Han ledde polisen i jakten på mördarna

2:09 min

Mitt i natten väcktes taxi-vd:n Jan-Erik Malmlöv av polisen. Han fick hjälpa dem spåra taxin de misstänkta mördarna färdades i.

Efter att en man skjutits ihjäl och ytterligare en skadats svårt vid ett skottdrama i Norrahammar utanför Jönköping i natt tog de misstänka gärningsmännen taxi från brottsplatsen.

Under i stort sett hela mördarjakten kunde Jan-Erik Malmlöv, vd för Västbo taxi, följa bilen via bolagets trafikdirigeringssystem och han fick berätta för polisen var bilen befann sig.

– Jag blev uppringd inatt, cirka 01:30. Då hade polisen identifierat den här taxibilen, att den tillhörde vårt bolag. Då gör jag som jag har möjlighet till, att koppla upp till systemet så jag har full tillgång till trafikdirigeringssystemet. Med vårt kartsystem ser vi vart bilen befinner sig och hur den rör sig i realtid.

Med hjälp av Jan-Eriks information kunde polisen sedan stoppa bilen i höjd med Örkelljunga. Nu väntar Jan-Erik på att få träffa den aktuella taxichauffören för att se över behoven av krishantering.

– Det är fortfarande uppskakande. Nu är det ett annat skede som tar vid. Nu har vi vår chaufför att ta hand om, som vi fortfarande inte haft kontakt med. Vi förbereder en krishantering, säger Jan-Erik Malmlöv.