Klas Tjebbes kallar UEFA:s ojämna fördelning "deprimerande". Foto: Felicia Frithiof / Sveriges Radio
Fotboll, FC Rosengård

Skatteskuld oroar inte Rosengård

"Man måste ha starka nerver för att jobba med damfotboll och ekonomi"
5:52 min

Samtidigt som de firar det allsvenska guldet har FC Rosengård åkt på en skattesmäll. Men det har fotbollsföreningen redan budgeterat för, enligt klubbdirektör Klas Tjebbes. Att de får "en promille" av vad herrlagen får av UEFA för europaspel är ett större problem.

– Jag tänker ibland att man måste ha starka nerver för att jobba med damfotboll och ekonomi. Vi kämpar ju för att få det att gå ihop, men de goda nyheterna är ju att det går ihop, säger Klas Tjebbes.

Enligt Klas Tjebbes har klubben redan budgeterat för att kunna betala skatteskulden. I går blev det klart att även momsen ingår i det klubben ska betala. Också det hade klubben räknat med.

– Vi gjorde en plan tillsammans med Skatteverket och vi betalar enligt den planen. Tack vare sponsorer som tycker det är viktigt med damfotboll så klarar vi det inom ramen för vår budget, säger Klas Tjebbes.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".