Superettan

ÄFF klarade superettankontraktet och konkurshotet avvärjt

Sten-Inge Fredin, ny ordf. i ÄFF: "Konkurshotet helt borta"
3:14 min

2-2 mot Östersund i säsongens sista match medan Öster förlorade gjorde att Ängelholms FF spelar i Superettan även 2015.
Efter matchen fick klubben en ny ordförande som kunde berätta att konkurshotet mot klubben är borta och att man nu blickar mot nästa säsong.

Ängelholms FF - Östersunds FK 2-2 (0-1)
Publik 538
Ängelholms Idrottsplats.

Det riktiga nervdallret uteblev i uppgörelsen mellan Ängelholm och Östersund. För trots att jämtarna tog en tidig ledning som man behöll länge och väl, så blev Östers oförmåga att ta poäng hemma mot Degerfors avgörande för den nedre streckstriden i Superettan. ÄFF lång länge under med 0-1 efter tidigt mål av Bapianga Tanda då ÄFF såg ut att vara kvar i omklädningsrummet. Laget ryckte upp sig i andra halvlek vände på steken genom mål av Zeyn S-Latef och Michael Baggner innan Östersund kvitterade på nick på tilläggstid. En poäng till ÄFF som klarade superettankontraktet genom att Öster förlorade och nu får kvala sig kvar i serien.
Efter matchen meddelade klubben att ordförande Mats Johansson avgår och istället tar Sten-Inge Fredin över styret av klubben. Fredin kunde utan att avslöja detaljer konstatera att konkurshotet över ÄFF är avvärjt, att elitlicensen är klar, att klubbens egna kapital inte ska vara mindre än inför årets säsong och att ett antal nya sponsorer tycks vara klara att engagera sig i klubbens fortlevnad.
Ängelholms FF har under säsongen varit nere på nio och vacklande stått inför avvecklingens branta stup. Man har rest sig, fotbollsmässigt klarat kontraktet i Superettan och tycks nu ha fått det kapital som behövs för fortlevnad. Ängelholms FF har därmed det mesta som behövs för att fortsätta vara en svensk elitfotbollsklubb. Ja, utom en hemmapublik förstås. Arbetet för att lösa det problemet kommer bli Sten-Inge Fredins och styrelsens tyngsta huvudbry framöver.

Roger Bengtsson
roger.bengtsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".