Isabell Gonzalles vågar inte titta på matchen. Foto: Felicia Frithiof / Sveriges Radio
Fotboll, Champion's League

Hon vågar inte kolla när Atlético spelar

Atléticofan: "Det kommer bli svårt - och det är lite kallare här"
4:00 min

Isabell Gonzalles bor i Malmö - men hennes hjärta klappar för Atlético Madrid. Hon är en av få som gladde sig åt 5-0-utklassningen i Madrid senast. Men hon tycker samtidigt att MFF är ett bra lag som inte ska underskattas.

– Jag skämdes kanske lite på torsdagen, när jag gick till jobbet och mina arbetskollegor var väldigt ledsna och så där, säger Isabell Gonzalles.

Hon tror att dagens match kommer att bli svår för Atlético Madrid. MFF är revanschsugna och dessutom är det deras hemmaplan.

– De själva säger det, Atlético Madrids Simeone säger det.

Du tittar inte på matcherna?

– Nej, det brukar jag aldrig göra. De få gånger jag har gjort det har de förlorat stort. Så idag ska jag göra samma sak - jag ska sätta mig på mitt kontor och jobba hela dagen så jag inte kommer se någonting. Kanske kommer jag höra mina barn och skrika på min man.

Hur kommer det sig att du blev Atlético Madrid-fan?

– Det kommer från familjen. Min morfar var det, min pappa var det och hans pappa var det också. Så det fanns inte mycket att välja på.

Men det är inte alla i släkten som gör det. Några hejar på Barcelona, andra på Real Madrid.

– Det finns tre saker vi aldrig pratar om med släkten - fotboll, politik och religion, säger Isabell Gonzalles.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".