Foto: Anna Bubenko/Sveriges Radio
Malmö

Ännu inget genombrott efter misshandeln

Åklagare: "Problem att klarlägga händelseförlopp som omfattat många personer"
3:13 min

Polis och åklagare har fortfarande ingen tydlig bild av vad som verkligen hände, när en person blev mycket svårt misshandlad efter en feministisk demonstration vid Folkets park i Malmö. De söker fortfarande efter vittnen för att komma vidare i utredningen.

Det har gått nästan åtta månader sedan de våldsamma händelserna. Fyra personer är misstänkta för mordförsök, en av dem är sedan i mars begärd häktad i sin frånvaro och internationellt efterlyst genom Rikskriminalen.

Polis och åklagare vill komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser på plats.

 – Vi har inhämtat mycket information och har gått igenom mycket tekniskt material med hjälp av Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL), men trots det så behöver vi ytterligare hjälp för att klargöra kvällens skeende, säger kammaråklagare Neela Frisell. 

Vad förslags vittnesmål söker ni?

– Vi vill ha in iakttagelser från personer som varit i området, allt är viktigt, säger Neela Frisell.

Vilka problem finns i utredningen?

– Vi måste klarlägga hur många personer rört sig i förhållande till varandra och till händelsen. Det pusslet lägger vi fortfarande.

En person är internationellt efterlyst?

– Det kommer regelbundet in tips till polisen, säger Neela Frisell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".