Foto: Fredrik Sandberg/TT
Malmö

Kortkaparliga sprängd i Malmö

En skånsk liga har handlat lyxvaror med omkring 300 kapade kreditkort, nu åtalas 20 personer misstänkta för bland annat grovt häleri och penninghäleri, rapporterar Kvällsposten.  

Det handlar om kort som utfärdats av banker i Sverige, men också i såväl Sydamerika som övriga Europa. Ligan ska ha opererat med Malmö som bas. Dyra varor har beställts och sedan sålts vidare.

– Det blir en hel del administration med att lägga upp annonser, skicka kvitton och varor till rätt person. Det är ett stort företag, säger åklagare Mårten Alvinsson till tidningen.

Ingen köpare har åtalats eftersom de, enligt åklagaren, handlat i god tro. Men tolv personer som hämtat ut varor som beställts i deras namn, med stulna kortuppgifter, är åtalade för bedrägeri. Personer som lånat ut sina bankkonton, för att ta emot betalningar till de misstänkta huvudmännen, åtalas för häleri.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".