1 av 2
Barn från Arenans Idrottförskola gjorde sitt bästa för att överlista HIF:s målvakt Pär Hansson och sätta en straff i nätmaskorna bakom honom. Foto: Bosse Johansson/Sveriges Radio
2 av 2
Bild av nya Olympia. Foto: Anna Hanspers / Sveriges Radio
Helsingborg

Straffsparkar ersatte det första spadtaget

”Håller Per nollan i fortsättningen så är det bra!”
3:32 min

Helsingborgs IF:s hemmaarena Olympia ska rustas upp och byggas om för drygt 400 miljoner kronor. Idag invigdess hela byggprojektet, men Inte med ett traditionellt första spadtag, utan med en lite annorlunda ceremoni.

Bland andra Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande och Joel Sandborg, HIF:s tillförordnade klubbdirektör, skulle skjuta straffar på Per Hansson, HIF:s målvakt. Men han höll nollan, så det blev inte så många straffar.

Varför ska det då byggas om?

– Olympia har halkat efter när det gäller service och komfort. Och för att klara regelverken för allsvensk och internationell fotboll behövs ombyggnaden, säger Peter Danielsson

Service och tillgänglighet ska bli bättre, med möjlighet att köpa saker i pauserna.Det ska bli toaletter, sittplatser, och möjliga andra evenemang som konserter.

Ombyggnaden tar några år, och kommer att ske i etapper, men 2017 ska allt vara klart.

Hur ska det då gå med fotbollen under byggtiden?

– Vi får en minskad kapacitet för publiken under byggtiden, men det har vi anpassat för. Igår träffade vi supportrar igår och alla vill ha en ombyggnad, för man vet vad som kommer, säger Joel Sandborg.

– Och håller Per nollan så är det bra!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".