1 av 3
Sissela Benn som nyfiken flicka och Ellen Nordlund som döden som inte är så hemsk alls. Foto: Madeleine Fritsch-Lärka/Sveriges Radio
2 av 3
Många frågor till Ellen Nordlund som spelar döden efteråt. Foto: Madeleine Fritsch-Lärka/Sveriges Radio
3 av 3
Siren Khalil passade på att leka en stund med döden efteråt. Foto: Madeleine Fritsch-Lärka/Sveriges Radio
Prata om döden.

Barnen tittar på Lilla döden

”Läskigt först – sedan blev ängeln och döden vänner”
2:59 min

Idag fick förskoleklassare och ettor från Montessoriskolan Maria i Malmö se Unga teaterns pjäs Lilla döden hälsar på. En pjäs där det visar sig att döden inte är så hemsk som man kanske skulle kunna tro.

Lilla Döden spelas av Unga teatern på Stadsteatern I Malmö och i rollerna kan man se Ellen Nordlund som döden, Sissela Benn som den unga flickan som döden blir kompis med och Elsewise och Susanne Karlsson som spelar den gamla damen som först är rädd för att dö.

Madeleine Fritsch Lärka följde med förskoleklassare och ettor från Montessoriskolan Maria i Malmö för att se unga teaterns pjäs "Lilla döden hälsar på". En pjäs där det visar sig att döden inte är så hemsk som man kanske skulle kunna tro och efteråt fick barnen stanna kvar en stund.

Så här står det på unga teaterns hemsida:

När Lilla döden och flickan Elsewise träffas leker de så mycket att tiden står stilla. Elsewise är mycket sjuk men det glömmer hon i leken.

Lilla döden hälsar på är en liten föreställning om de största livsfrågorna. Den handlar om hur livet kan gestalta sig i dödens närhet och hur leken kan övervinna nästan allt.

Föreställningen är Unga Teaterns första produktion och baseras på Kitty Crowthers bilderbok med samma titel.

Ålder från 6 år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".