Brand på industri i Bjuv

Det utbröt en brand i en industrilokal på Storgatan 29 i södra Bjuv. Personalen på industrin lyckades till stor del själva släcka branden.

Strax efter klockan 23 på lördagen larmades polis och räddningstjänst om en brand i en industrilokal där det sker tillverkning av glasull, ett isoleringsmaterial som används på byggen.

Ett vattenkylssystem havererade i en fläkt under ett ventilationsrör som då började brinna. Branden ska sedan ha spridit sig vidare upp i taket.

– Just nu håller vi på och bryter upp taket för att se om branden har spridit sig vidare, sa Lennart Linderos, inre befäl vid räddningstjänsten i nordvästra Skåne, tidigare under kvällen.

Personalen på industrin försökte till en början på egen hand att släcka elden, men var till slut tvungen att tillkalla räddningstjänsten.

– Man ville ha hjälp med taket eftersom det är svårt att komma åt och det slog upp öppna lågor, sa Lennart Linderos, inre befäl vid räddningstjänsten i nordvästra Skåne, tidigare under kvällen.

Finns det risk för att branden sprider sig ännu mer?

– Det är en stor industri, men det verkar som att de har koll på branden. Vi har mycket resurser på plats, sa Lennart Linderos.

Insatsen avslutades klockan 00:15 uppger räddningstjänsten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".