Foto: Drago Prvulovic/Scanpix
Malmö

Flera bränder i Kirseberg

Kirseberg har under helgen drabbats av ovanligt många bränder, uppger Skånepolisen. Totalt ska åtta bränder ha anlagts. Polisen har nu gripit en 24-årig man för två av bränderna, men polisen utreder om mannen även är ansvarig för de andra bränderna i området.

– Det hela började strax innan lunchtid i fredags. Då berättar en inringare att en bil på Kirsebergsgatan brinner, berättar Linda Pleym, pressinformatör vid Skånepolisens ledningscentral syd.

Drygt 15 minuter senare, strax efter klockan 12, larmas polisen igen om en brand, denna gång på Solgatan i Kirseberg.

Det är ännu en bil som brinner och även en närliggande bil ska ha skadats på grund av branden, uppger Skånepolisen.

När klockan är runt 14:30 på fredagen kommer ytterligare ett larm om en brand. Det är en soptunna som brinner och anmälaren lyckas på egen hand släcka branden.

Strax innan klockan 17 samma dag får polisen in uppgifter om att en parkerad motorcykel står och brinner på Rosendalsvägen. Det är däcket på motorcykeln som satts i brand, uppger polisen.

Sista gången det brinner i Kirseberg på fredagen är det återigen en soptunna på Kirsebergsgatan.

– Kirseberg är ett ganska litet område som utsatts för ett antal bränder under en kort tid. Det är bara några kvarter det handlar om. Så det är klart vi tittar på om det finns ett samband mellan bränderna, säger Linda Pleym, pressinformatör vid Skånepolisens ledningscentral syd.

På lördagen larmas polisen igen om en brand. Larmet kommer in till polisen vid klockan 16-tiden och det var en moped som stod och brann på Floragången.

Under söndagen är det en först en cykel som brinner och senare en soptunna. Återigen kallas polis och räddningstjänst till Solgatan i Kirseberg, där det brinner i sadeln och däcket på en cykel. Uppringaren kan på egen hand släcka branden.

Klockan 15:20, drygt 20 minuter senare, larmas polisen igen om att en person bakom fastigheten på Solgatan och eldar på en soptunna som står i närheten av parkerade bilar. Personen som ringer polisen lämnar ett signalement som polisen får användning av, berättar Linda Pleym, pressinformatör vid Skånepolisens ledningscentral syd.

– En till anmälare ringer in till oss och berättar att hen ser en person springa från platsen mot Lundavägen som stämmer in på de signalement vi fått tidigare. Så det är tack vare att personer ringer in till oss som vi har kunnat gripa mannen, säger Linda Pleym.

Polisen fångar in den springande mannen som nu är gripen för skadegörelse genom brand.

– Vi har inte kunnat bekräfta än om mannen som vi gripit är samma gärningsman som har orsakat de tidigare bränderna under helgen, säger Linda Pleym, pressinformatör vid Skånepolisens ledningscentral syd.

Totalt handlar det om åtta stycken bränder under loppet av två dygn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".