Robin Johnsson och Fabian Solberg har fullt upp med sitt företag vid sidan av skolan. Foto: Felicia Frithiof / Sveriges Radio
Lund

Inga ursäkter med ny app

"Vi har inte haft någon marknadsföring, ändå har vi över 2000 nedladdningar"
6:03 min

Halva klassen är på plats, men fler deltar på lektionen allt eftersom. Någon kommer alltid fem minuter sent, några andra tio. Fabian Solberg och Robin Johnsson på Katedralskolan i Lund har tillsammans med två kompisar utvecklat appen Beontime med påminnelser inför lektionsstart.

Fabian Solberg och Robin Johnsson går andra året på ekonomiprogrammet på Katedralskolan i Lund. Appen som importerar ens schema och busstidtabell har de utvecklat inom kurserna i ung företagsamhet. Över 700 skolor, både grundskolor och gymnasier, finns med i appen. Och intresset växer snabbt.

– Vi har märkt att de som mejlat mest är lärare och föräldrar som vill att barn ska ladda ner den här appen, men så finns inte deras skola i appen. Så vi jobbar för fullt med att få in så många skolor som möjligt, säger Fabian Solberg.

Idén fick de av att många på deras egna skola saknade den gamla "katteappen" där det fanns schema och matsedel.

– Då såg vi att det fanns ett behov, för ingen visste hur man skulle komma i tid plötsligt, säger Fabian Solberg. Det fanns andra schemaappar på marknaden men de fungerade ganska dåligt. Så då tänkte vi lite på att skapa en ny katteapp, men det blev lite mer.

Hur fungerar den här appen - Beontime?

– Vi har då schemat som kopplas från skolorna, så du får ditt personliga schema. Sen har vi även integrerat busstrafiken, så du ställer in hur lång tid före bussen du vill gå upp och hur lång tid före du vill vara på skolan. Sen får du även notifikationer fem, tio och femton minuter innan lektionen, säger Robin Johnsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".