Foto: Adam Ihse / TT
Fotboll

Klart: Henke Larsson tar över HIF

Henrik Larsson: "Det är hemma, så är det ju"
5:42 min

På presskonferensen på Olympia i Helsingborg alldeles nyligen presenterades som väntat Henrik Larsson som ny tränare och manager för Helsingborgs IF:s a-lag. Ett lätt beslut, enligt Larsson.

– Nu är jag tillbaka här efter ett fantastiskt år i Falkenberg, och jag ser verkligen fram emot att ta mig an den här utmaningen. Det ska bli jätteroligt, säger Henrik Larsson.

Styrelsen har "ett fortsatt förtroende" för nuvarande tränare Roar Hansen, och meddelar att han kommer att arbeta vidare i HIF som strategisk utvecklare.

– Det har gått snabbt. Halva hjärtat har sorg, och halva hjärtat känner att klubben ändå vill ha mig kvar, säger Roar Hansen på presskonferensen.

Att han stannar kvar är viktigt för Henrik Larsson.

– Framför allt med den kunskapen han besitter med den nya trupp som är här. Det är jättebra för hela Helsingborgs IF att han stannar kvar här, säger Henrik Larsson.

Hur är det för dig att ha sonen som spelare - är det ett problem?

– Jag ser det inte som ett problem. Jordan ser det inte som ett problem. Vi hade ett snack när det här kom upp, vi pratade om att det är viktigt att se skillnaden på personen kontra tränaren. Det är viktigt att vi förstår att det är aldrig något personligt, utan vad som är bäst för Helsingborgs IF.

I januari tar Henrik Larsson formellt över träningen med Helsingborgs IF efter Roar Hansen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".