Landskrona

Man sköts i huvudet

Länsvakthavande: "Vi säkrade bilen och hörde kamraterna"
3:19 min

En man i 20-årsåldern sköts i går kväll i huvudet i Landskrona. Mannen är allvarligt men inte livshotande skadad. Polisen rubricerar brottet som försök till mord.

Strax före klockan halv tolv på måndagskvällen fick polisen larm om skottlossningen. Sjukhuset i Helsingborg hade då fått ett samtal från en man som var på väg in med den skjutne mannen i en bil, uppger polisen.

När polisen kom till sjukhuset i Helsingborg hittade man bilen, som hade skotthål, och två män i 20-årsåldern som kört in den skadade mannen till sjukhuset.

– Personen är skjuten i huvudet med ett skott. Han läggs in för vård, och vi säkrar bilen och hör kamraterna, säger Hans Nilsson, länsvakthavande befäl vid Skånepolisen.

Den skottskadade mannen är allvarligt skadad men inte livshotande. Mannen har förts till sjukhuset i Lund för operation.

– Han kunde till och med prata lite grann med patrullen som var på plats, säger Hans Nilsson.

Skottlossningen ska ha inträffat i Landskrona, och polisen har spärrat av brottsplatsen som ligger vid Alvar Gullstrandgymnasiet. 

Den skjutne mannen är känd av polisen sedan tidigare, men enligt Hans Nilsson rör det sig inte om någon grövre brottslighet. Det finns just nu ingen misstänkt gärningsman.

Polisen rubricerar brottet som försök till mord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".