Brandsläckning pågår
1 av 2
Foto: Alexander Zeilon Lund / Sveriges Radio
Kraftig brand och rök vid Dalaplan
2 av 2
Foto: Jonatan Unge / Sveriges Radio
Malmö

Brand i läger misstänks vara anlagd

En brand utbröt vid tretiden i ett tältläger för EU-migranter vid Dalaplan i Malmö. Enligt Räddningstjänsten är branden släckt och ingen person är skadad. Nu misstänker polisen att branden är anlagd. 

Branden utbröt vid Per Albins Hanssons väg och Cronquists gata.

Polisen misstänker att en brand som utbröt i ett tältläger vid Dalaplan i centrala Malmö på tisdagseftermiddagen var anlagd. Ett större tält och sopor brann, men ingen kom till skada.

– Det är rumänska romer som bor i lägret, men ingen var på plats när branden startade, säger Stephan Söderholm, informatör vid Skånepolisen, till TT.

Inledningsvis trodde polisen att branden uppkommit genom slarv med värmeljus, men vid släckning hittade man en ytterligare brandhärd som förändrar bilden. Nu lyder rubriceringen i stället skadegörelse genom brand eftersom branden kan misstänkas vara anlagd.

– Skadegörelse är ett uppsåtsbrott. Man kan misstänka att det är någon utomstående som av någon anledning har begett sig dit och satt eld.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".