Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio
1 av 2
Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio
Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio
2 av 2
Foto: Anton Kalm/Sveriges Radio
Malmö

Polisen söker vittnen efter tältbranden

Polis: "Ett synnerligen fult brott"
0:30 min

Polisen söker nu vittnen efter branden i går i ett tältläger i Malmö. Förundersökningen är nedlagd i brist på bevis men branden misstänks vara anlagd. Nils Norling på Malmöpolisen hoppas att förundersökningen kan öppnas igen.

– Enligt mig så är detta ett synnerligen fult brott. Att beröva redan fattiga människor deras redan få ägodelar är inget annat än ynkligt. Visserligen skadades ingen, men jag tycker inte att sådant ska få ske utan att någon straffas i domstol, säger Nils Norling pressinformatör på Polisen i Malmö.

Brandrester ligger i en stor hög och det är svart av sot på marken. EU-migranten David från Rumänien har bott i området i sex månader, och har nu blivit av med allt i samband med branden. Även de pengar som skulle ha gått till hans pappas operation i Rumänien. Nu har han byggt ett nytt hus av vit presenning där hans familj sov i natt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".