FC Rosengårds landslagsstjärna Therese Sjögran under fotbollsgalan 2014. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Therese Sjögran. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Fotboll

Klubbdirektör: Sjögran värd mer

"Ska inte behöva älta saker från förr"
3:59 min

En het debatt har brutit ut efter fotbollsgalan. Många har varit kritiska mot att damfotbollen och då särskilt rekordlandslagsspelaren Therese Sjögran fick för lite uppmärksamhet. Men FC Rosengårds klubbdirektör Klas Tjebbes hoppas att debatten och kritiken ska leda till förändringar. 

– Jag tror och räknar med att det blir bättre framöver, säger han från ett hotell på Jylland där Sjögran och hennes lagkamrater imorgon kväll spelar Champions League-retur mot Fortuna Hjørring.

Det Klas Tjebbes tycker är allra tråkigast är att fokus inte handlat om fotbollsspelaren Therese Sjögran och hennes 200 landskamper. 

– Hon ska inte behöva älta en massa saker från förr i tiden. Jag har inget emot att herrfotbollen får mer tid i rutan, men det blir konstigt om man inte talar om Therese som gjort flest landskamper av alla och är en legendar i svensk fotboll.

Men han går alltså inte så långt och talar om bojkott av galorna som Rosengårds klubbdirektör Erling Nilsson tidigare gjort.

Varför blir det då så här?

– Kunskapen om genusfrågor är inte vad den borde vara, det visade sig när man prioriterade vad som skulle strykas i programmet för fotbollsgalan. Det handlar om att få in genustanken i många små beslut, framhåller Klas Tjebbes.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".