Något har exploderat utanför entrén till R&B restaurang på Baltzarsgatan i Malmö. Foto: Karin Olsson-Bendix/Sveriges Radio
Foto: Karin Olsson-Bendix/Sveriges Radio
Malmö

Vanligare med sprängningar

Polis: ”Motivet bakom är oklart”
0:52 min

Det blir allt vanligare med sprängningar i Malmö. Ägaren till restaurangen i centrala Malmö där en sprängning ägde rum vid entrédörren i natt är oförstående till attentatet.

Till P4 Malmöhus säger han att det är obehagligt och att han inte har någon aning om vem som skulle vilja göra så mot restaurangen.

Smällen hördes över stora delar av staden men verkar inte ha gjort någon större skada. Det är ännu inte känt vad polisens tekniska undersökning har gett för resultat.

Avspärrningarna togs bort under förmiddagen utanför restaurangen som kommer hålla öppet som vanligt idag. Polisen säger att de inte känner till att restaurangägaren skulle ha någon fiende.

– Motivet bakom är oklart. Men busstreck är ovanliga. Det är någon som vill markera något, säger Mats Karlsson, operativ chef på Malmöpolisen.

Det har varit omkring 15 sprängningar i år av den här typen i Malmö.

– Det är några fler än tidigare år, säger Mats Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".