Kosotie Österling. Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio
1 av 2
Kosotie Österling. Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio
Jesper Sundbärg och Kosotie Österling. Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio
2 av 2
Jesper Sundbärg och Kosotie Österling. Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio
Höör

Ny skatepark invigs i Höör

Idag öppnar officiellt den nya skateparken i Höör. Med en åkyta på drygt 650 kvadratmeter är tanken att parken ska passa både nybörjare och professionella åkare.

– Det känns fantastiskt ungarna och vi har jobbat för det, det är fem år sen vi började första gången, så det är härligt, säger Kosotie Österling, ordförande i Skateföreningen i Höör.

Och även om skateparken öppnar officiellt idag så har det hunnit provåkas en hel del i den redan.

Vad är utmärkande för den här banan?

– Det utmärkande för denna är just kanske den stora bowlen här som är som en klöverformad bowl, vilket är sällsynt, det finns en liknande i Sverige bara, så den är ganska unik på det sättet.

Skateparken i Höör ligger vid Enebackeskolans skolidrottsplats, nära simhallen. Platsen för bygget diskuterades en del, men valdes för att skapa ett samlat område för spontanidrott, säger projektledaren Jesper Sundbärg

– Vi hoppas ju att det ska bli en samlingspunkt för bland annat Höörs ungdomar men även folk utifrån som vill komma hit och testa och att skateföreningen ska kunna utveckla sin verksamhet.

3,5 miljoner har skateparken kostat, det mesta har bekostats av Allmänna arvsfonden och kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".