MFF och FC Rosengård. Foto: Drago Prvulovic/TT
MFF och FC Rosengård. Guldfest november 2014. Foto Drago Prvulovic/TT
Malmö

Sparpaket för FC Rosengård

FC Rosengårds sparpaket påverkar inte Martas framtid
4:03 min

De ekonomiska bekymren för FC Rosengård - som åkt på flera skattesmällar under året - gör att föreningen nu inför ytterligare sparåtgärder.

Sammanlagt ska man spara 3 miljoner kronor under 2015, och det är främst från kanslikostnader och a-lagsfotbollen man tar pengar.

Men Rosengårds vd Klas Tjebbes menar att detta inte påverkar Rosengårds satsning att försvara SM-guldet eller spelet i Champions League. 

– Det här är ingen jättedramatik, vi anpassar oss efter de intäkterna den här klubben har för att vi ska vara lika starka och slagkraftiga nästa år, säger Tjebbes till P4 Malmöhus.

Rosengård kommer därmed att minska omsättningen nästa år från 24 miljoner kronor till 21 miljoner.

– Nu ser vi att vi har en hållbar plan framåt där vi inte lever på drömmar om intäkter, utan på intäkter som vi ser kan komma till klubben. Då står vi trygga. Vi har kämpat hårt för att få ekonomin att gå ihop.

Tjebbes menar att det är i båda a-trupperna som man skär ner (herr- och damlag) samt att en del administrativ personal får gå. Men någon spelarflykt från framgångsrika damlaget är det inte tal om.

– Nästan alla spelare har kontrakt över 2015, vi vill även göra full attack för att gå så långt som möjligt i Champions League, så vi kommer fortsätta med i stort sett samma manskap och intensitet under första halvåret av 2015.

Och även en storstjärna som Marta ser ut att bli kvar.

– I den här budgeten har vi räknat med Marta. Vi hoppas att hon blir kvar och har en liten känsla att Marta också hoppas på det. Men jag vet inte ännu om hon stannar. Vi har reserverat i vår ekonomi att hon ska spela hos oss även efter årsskiftet, säger Tjebbes.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".