Trelleborg. Ingrid Wall, kommunikationschef. Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio
1 av 2
Ingrid Wall och stationen. Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio
Pågatåg. Foto: Johan Nilsson/TT
2 av 2
Foto: Johan Nilsson/TT
Trelleborg

Med pågatågen får Trelleborg ett nytt centrum

"En dag vi verkligen ser fram emot"
4:32 min

I december 2015 rullar pågatågen till och från Trelleborg. Den gamla centralstationen kommer att byggas om och blir ett nytt centrum i Trelleborg.

Den gamla centralstationen i Trelleborg har levt ett törnrosa liv. Den invigdes i december 1898.
På 70-talet så slutade den att vara centralstation, sedan dess har den bland annat varit parkeringshus. Nu får den nytt liv när pågatågen drar igång i december 2015.  

 Ombyggnaden i full gång. Byggnaden får ett nytt snyggt grönt tak  och man håller på att isolera den del som skall bli väntsal.

– Den blir ett nytt modernt resecentrum. Det skall bli ett flaggskepp enligt Skånetrafiken, säger Ingrid Wall, kommunikationschef i Trelleborgs kommun.

Vi är glada över vår vackra gamla byggnad, med sina tinnar och torn är den en helt fantastisk byggnad, säger Ingrid Wall, som berättar att man gjorde en omröstning om stans vackraste hus 2007 så vann centralstationen överlägset.

Idag är stationen lite baksidan av Trelleborg men Ingrid Wall  tror at det nu kommer att bli framsidan. Att pågatågen kommer att gå till och från Trelleborg kommer att få stor betydelse inte minst för de ungomdar som vill studera på annan ort och på bor i Trelleborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".