Suzan och Juan är programledare för God Morgonshowen på Din Gata. Foto: Stephanie Londéz/SR
Suzan och Juan är programledare för God Morgonshowen på Din Gata. Foto: Stephanie Londéz/SR
Malmö

Din Gata vinner mångfaldspris

Programledare: "Vi utmanar normerna"
4:47 min

Sveriges Radios kanal Din Gata som sänds lokalt över Malmö fick igår ta emot Diversity index mångfaldspris.

– Tre av oss från Din Gataredaktionen var där på eventet som heter Kreativa Skåne där man hyllar kreativiteten i Skåne. Det fanns många priser, en av dem var mångfald och där fanns en underkategori i etnicitet, och där var vi nominerade och vann, säger Suzan Alev Arslan som är en av programledarna på Din Gata.

De får priset för att kanalen skapat en effektiv kommunikationskanal som speglar det nya Sverige där alla är en del av samhället.

Genom att ena samhället med sin röst och musik har de lyckats bygga broar mellan olika kulturer och etniska grupper. De använder musik som medicin mot rasism och utanförskap.

– Det är väldigt stora ord och det känns ok. Det har att göra med alla dessa åtta år, alla oss, och alla lyssnare. Vi utmanar normerna lite och vi är väldigt glada över priset.

Priset delas ut i sju olika kategorier, ett för varje diskrimineringsgrund i lagen, kön, etnicitet, ålder, funktionsnedsättning, sexualitet, könsidentitet och trosuppfattning. Vinnarna motarbetar aktivt diskriminering i varje kategori.

Varje år delas ett antal priser ut för att uppmärksamma mångfalds- och jämställdhetsfrågor.

Bakom priset står i år Region Skåne, Sydsvenskan, Sparbanken Öresund samt Diversityindex

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".