Alicia d'Ailly jobbar ideellt med Brottsoffer- och Kvinnojouren i Sydöstra Skåne. Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio
Alicia d'Ailly jobbar ideellt med Brottsoffer- och Kvinnojouren i Sydöstra Skåne. Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio
Ystad

Manifestation mot våld mot kvinnor

Kvinnojouren: ”Vi behöver 250 000 per kommun”
2:45 min

Idag är det FN:s internationella dag för avskaffandet av våld mot kvinnor. I Ystad arrangerar Brottsoffer- och kvinnojouren en manifestation i Klosterkyrkan ikväll.

– Samhället måste sätta till mer resurser till tjej- och kvinnojourer, säger Alicia d'Ailly, en av flera som jobbar ideellt med Brottsoffer- och Kvinnojouren i Sydöstra Skåne.

Till Manifestationen hålls i Klosterkyrkan i kväll med start 19.30 kommer Ulrika Rogland, som hade många mål med våld med våld mot kvinnor när hon jobbade som åklagare. Det blir också musik och poesi.

Det blir också en utställning om 22 kvinnor som dödades av närstående i Sverige mellan augusti 2012 och september 2013.

– Vi vill inte att de bara blir en rad av siffror som man inte bryr sig om, säger Alicia d'Ailly.

Brottsoffer- och kvinnojouren har problem med finansieringen och hotas av nedläggning. De har gjort ett upprop till Sjöbo, Skurup, Simrishamn, Tomelilla och Ystad om att pengarna inte räcker.

– Vi behöver 250 000 per kommun och år för att kunna driva verksamheten vidare, och för att få igång skyddat boende, vilket vi saknar idag, säger Alicia d'Ailly.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".