Foto: Andreas Hillergren / TT
Foto: Andreas Hillergren / TT
Fotboll, Champions League

SAGT OM MATCHEN: ”Vi måste få reagera på domaren”

Malmös Magnus Eriksson efter förlusten mot Juventus
1:33 min

Radiosporten har pratat med Malmö-spelarna och tränaren Åge Hareide efter matchen. Här är deras kommentarer efter förlustmatchen mot Juventus.

Malmös tränare Åge Hareide:
– Från min position ser det ut som ett klart överfall på Erik Johansson innan de gör 2-0. Vi får 20 frisparkar emot oss och Juventus får tio i en väldigt jämn match. Men det är dumt skylla på en dålig domare, vi måste titta på oss själva och skita i honom.

Magnus Eriksson:
– Vi följer vår idé till punkt och pricka. Vi tar över efter deras 1-0-mål, men vi måste bli lite mer hänsynslösa sista tredjedelen, säger han till Radiosporten om matchen.

Om domaren:
– Han är inte tillräckligt bra. Det är absolut frispark innan 2-0-målet. Det måste man få reagera på.

Markus Rosenberg:
– Vi ska vara stolta över det vi gör. Vi tror på vårt spel och rullar boll och skapar mycket chanser. De får en chanas och sätter den. Vi har tre, fyra i första och sätter inte dem.

Om domaren:
– Blir mycket frustration när de fått alla 50-50-dueller under hela matchen. Man kände verkligen att det var lillebror mot storebror. Då är det lätt att man tappar humöret på slutet.

Markus Halsti:
– I andra halvleken var skillnaden lite för stor. Vi orkade inte. Juventus är bättre.

Robin Olsen:
– Chansen finns att blir trea. Vi ska på träningsvecka till Kanarieöarna nu och ska njuta av bra planer och värme och förbereda oss för matchen mot Olympiakos. Vi ska ha de tre poängen så att vi kan spela vidare i Europa League.

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".