Bygglovschefen Ann-Charlotte Wedelsbäck studerar ritningarna. Foto: Anna Hanspers/Sveriges Radio
Bygglovschefen Ann-Charlotte Wedelsbäck studerar ritningarna. Foto: Anna Hanspers/Sveriges Radio
Helsingborg

Söderpunkten kan bli ny Filmstad

”Ska upp i nämnden i december”
2:58 min

Köpcentrat Söderpunkten i Helsingborg  kan bli platsen för en ny Filmstad med sju salonger i varierande storlek.

Nu kommer det att gå undan för att nämnden snabbt ska kunna ta beslut när det gäller den bygglovsansökan som kommit in till kommunen.

– Ja, det har landat ett litet rymdskepp på parkeringsdäcket, säger bygglovschefen Ann-Charlotte Wedelsbäck när hon bläddrar bland ritningarna. Det är en påbyggnad som inrymmer sju biografsalonger, säger hon.

De sju salongerna varierar i storlek, från 246 ner till 72 platser. Och det är fastighetsbolaget Jefast som lämnat in ansökan. Om allt går som planerat ska politikerna i Stadsbyggnadsnämnden kunna säga ja eller nej till ansökan i mitten av december.

Att Söderpunkten ska stänga för ombyggnad den sista december har varit känt länge, men vad som var tänkt att ske där har varit lite hemligt. Men enligt ritningarna handlar det om restauranger, caféer, butiker och en livsmedelsaffär. Och så biografen då. Enligt SFs Thomas Runfors har inga avtal skrivits än men han hoppas att det ska bli bra. Och det verkar fler helsinborgare göra.

– Mycket häftigt, säger Tarek om planerna.

Och han får med håll av Gina.

– Allt som hjälper söder är bra och med tanke på Välas utbyggnad är allt som drar folk till stan bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".