Håkan Mattsson. Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio
Håkan Mattsson. Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio
Ystad

Nu formas sommarens tattoo

Ystad International Military Tattoo i sommar ska bli mer varierat och spännande, enligt arrangörerna.

– Vi spetsar också föreställningarna med en mycket välkänd svensk artist som kommer att ha en programpunkt under föreställningen, säger ordföranden Håkan Mattsson.

Militära musikkårer från flera länder har som vanligt bjudits in, denna gång bland annat från Shanghai i Kina, men programmet kommer inte att vara helt klart förrän i vår. 

Även till sommaren ska musikkårer från Ystad tattoo besöka fler kommuner än Ystad, mellan åtta och tio stycken, tror föreningens ordförande Håkan Mattsson.

2013 hade Ystad tattoo cirka 12 000 besökare på arenan i Ystad, enligt Håkan Mattsson och han beräknar att det sammanlagt var omkring 50 000 personer som tog del av evenemanget 2013, inräknat de framträdanden som musikkårerna gjorde i Trelleborg, Eslöv, Staffanstorp, Hörby och Kristianstad.

Ystad Tattoo 2015 pågår den 6-8 augusti och blir det nionde sedan starten 1999. Till sommaren sammanfaller tattoot med att Nordiskt kadettmöte hålls i Ystad, vilket innebär att omkring 300 kadetter kommer till staden, liksom ett antal örlogsfartyg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".