Sophus nedbrunnet i Malmö

Ett sophus i ett bostadsområde i Malmö brann under lördagskvällen ner.

Skånepolisen larmas första gången klockan 18:15 och får därefter flera samtal om en brand på Lundavägen i Malmö. Räddningstjänsten kan på plats konstatera att det rör sig om en brand i ett fristående sophus i bostadsområdet och det är kraftig rökutveckling.

– Det var övertänt när vi kom dit, men snabbt släckt. Det var ett mindre skjul och inte en större byggnad så det fanns ingen spridningsrisk – hela skjulet brann ner kan man säga, säger Anders Kindberg, inre befäl vid räddningstjänsten syd.

Inga personer skadades i samband med branden. En moped och ett antal cyklar ska ha tagit skada av branden, uppger polisen.

– Antingen var branden anlag eller så är det en cigarettfimp eller vad som helst som kan ha kommit med i soporna som gjort att det börjat brinna, säger Stephan Söderholm informatör vid ledningscentralen i Malmö.

Strax innan halv åtta var räddningstjänsten klar med släckningsarbetet på platsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".