Baristan Daniel Nowak smakar automatkaffet på Sveriges radio i Malmö. Foto: Jan Wieslander/Sveriges radio
Baristan Daniel Nowak smakar automatkaffet på Sveriges radio i Malmö. Foto: Jan Wieslander/Sveriges radio
Malmö

Kaffets värld större än universum

Barista:"Jag startar dagen med 8-10 koppar"
10 min

Han lämnade klädbranschen för att bli barista, eller kaffebartender. Idag säljer han kaffe till företag och dricker själv ca 30 koppar kaffe varje dag. Och han tycker att vi testar olika sorters kaffe för lite. 

Daniel Nowak heter baristan som tycker att kaffevärlden är så oändligt stor, nästan större än universum.
Han tror också att det är att kaffeområdet är så omfattande, som lockar så många.

– Du kan aldrig bli fulllärd. Det är en hobby som bara fortsätter, säger Daniel Novak.

Daniel jobbar mycket mot företag och passade på att smaka på kaffet från en bryggare på Sveriges radio i Malmö.

– Det är inte så rent som det borde vara. Det smakar kaffe, inte mer, tycker Daniel.

Han tror att kaffet på arbetsplatserna kommer att bli bättre inom 5 - 10 år. Företagen har upptäckt att personalen lämnar jobbet för att istället gå till närmsta coffeshop.

– Coffeshoparna kommer att flytta in på företagen, tror Daniel Nowak.

Som vanlig kaffedrickare tycker han att man gott kan testa lite mer. Prova andra sorter t ex.

Eller varför inte testa att dricka kaffet vid en lägre temperatur.

– Häll upp kaffet i en vinkupa och låt tempen falla lite, kanske till rumstemperatur. Provsmaka!
Det är jätteroligt att se och känna hur kaffet beter sig, tipsar baristan Daniel Nowak.

  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".