Andreas Schönströn (S),  kommunalråd i Malmö. Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
Andreas Schönströn (S), kommunalråd i Malmö. Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
Malmö

Malmös trygghetsavdelning informeras av polisen

Kommunalråd: ”Inte riktat mot allmänheten”
5:14 min

Andreas Schönström (S), kommunalråd i Malmö med ansvar för trygghetsfrågor i kommunen. Och trygghets och säkerhetsavdelning får direkt information från polisen.

– Ytterst är detta ett attentat mot demokratin. Dessutom i ett område där det bor många mäniskor, säger Andreas Schönström.

Hur pratar ni i om det i kommunledningen?

– Detta är ju en polisiär angelägenhet, som jag hoppas polisen löser snabbt. Men allmänheten ska inte behöva känna oro, det finns inget som säger att det riktar sig mot allmänheten.

– Vi har en tät dialog med polisen, vår trygghets- och säkerhetsavdelning får direkt information från polisen. Och minst en gång varannan månad träffar vi polismästaren och går igenom läget i olika bostadsområden och stadsdelar. Då kan vi preventivt gå in med åtgärder.

– Det är bara det förebyggande vi kan jobba med. Är det något allvarligt så kan vi hjälpa till med krishantering.

– På polisnämnden ska jag ta upp frågan hur man ska säkra byggnaden, förbättra övervakningen och liknande, säger Andreas Schönström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".