Magnus Olsson, oppositionsråd för sverigedemokraterna. Foto: Dimitri Lennartsson/Sveriges Radio.
Magnus Olsson. Foto: Dimitri Lennartsson/Sveriges Radio.
Malmö/Sverige

SD-topp i Malmö välkomnar nytt val

"Kommer att växa ytterligare"
0:16 min

Mycket tyder på att Sverigedemokraternas beslut att rösta på Alliansens budget och därmed fälla Stefan Löfvens regering kommer att leda till nyval. Det har partiets kommunalråd i Malmö Magnus Olsson inget emot.

– Om det skulle ett bli ett nyval kommer det att gynna oss. Vi kommer att växa ytterligare och få mer inflytande. Så av den anledningen vore det bra, sa han i P1:s Studio Ett-sändning under tisdagskvällen.

Magnus Olsson får medhåll av Oscar Sjöstedt, Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesperson. Oscar Sjöstedt säger att ett nytt val inte är något som partiet önskat sig, men han tror samtidigt att SD är det parti som har mest att vinna på det.

– Vi är redo för det om situationen skulle leda det. Och vi är nog det enda parti som kan se ett extraval mer som en möjlighet än något hot.

– Man måste förhålla sig till oss. Man har levt i någon föreställningsvärld där man inte behöver förhålla sig till oss, säger Oscar Sjöstedt (SD).

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".