Thomas H Johnsson, ansvarig för Landskrona fotofestival. Foto: David Richter/Sveriges Radio
Thomas H Johnsson, Landskrona fotofestival. Foto: David Richter/Sveriges Radio
Landskrona

Fotofestival förlängs

Konstnärlig ledare: "Måste inte växa för sakens skull"
2:32 min

Landskrona fotofestival förlängs från tre till tio dagar nästa år. Landskronas fotosatsning med festival, sommarutställning och fotohistoriskt kunskapscenter, har dessutom fått förstärkt budget med 800 000 kronor.

– Det finns ett intresse och det kostar inte så mycket mer varken i pengar eller insatser, säger Thomas H Johnsson, konstnärlig ledare för Landskrona fotofestival.

Fotofestivalens särart har varit att verken ställs ut i tomma butikslokaler, hur det blir med det när festivalen förlängs är oklart.

– Vi arbetar utifrån det men inget är 100 procent spikat. Det är en diskussion som pågår men vi har alternativa lokaler om det inte går, säger Thomas H Johnsson.

Inte fler utställningar

Fotosatsningen omfattar festivalen, sommarutställningen och utvecklandet av ett fotohistoriskt kunskapscenter. Festivalen startades 2013 och har vuxit men Thomas H Johnsson vill inte att den ska bli fysiskt större.

– Det viktiga är att festivalen håller ihop och blir intim och att avsändaren känns tydlig, säger han.

Han vill i stället använda den förstärkta budgeten för att ta in utställningar från andra håll, exempelvis Kambodja.

– Det är ofta transporterna som är dyra, säger Thomas H Johnsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".