Nyhetsredaktion. Foto: Janerik Henriksson/TT
Arkivbild redaktion. Foto: Janerik Henriksson/TT
Malmö

LRF Media flyttar till Stockholm

VD: "Satsar mer på digital utveckling"
3:59 min

Ett sparbeting på 30 miljoner kronor hos förlaget LRF Media leder till att 90 tjänster ska bort. Ledningens förslag innebär att Malmökontoret läggs ner. Totalt är det 63 tjänster som berörs i Malmö.

Idag har företaget berättat om ett förslag till ny organisation för hela LRF media.

Det ena är att man satsar mer på den digitala utvecklingen. Man bildar ett nytt bolag där man får en mycket större framdrift och utvecklingstakt när det gäller digital utveckling inom mediaområdet.

– Att vi skall minska våra årliga kostnader med 30 miljoner kronor är åtgärder som påverkar LRF media på alla driftsplatser och enheter, säger företagets VD Ruben Jakobsson.

När det gäller Skåne innebär det att Malmökontoret stänger och det redaktionella arbetet på ATL, Lantmannen och Skogsägaren organiseras i en gemensam skogs- och jordbruksredaktion med placering i Stockholm. Bolaget med historiska tidskrifter blir kvar i Malmö men i andra lokaler.

– Tanken är att organisera allt i en gemensam redaktion men att vi skall ha innehåll från många olika delar av Sverige, säger VD Jakob Rubensson.

Totalt är det 63 tjänster som berörs i Malmö. Hälften är redaktionella tjänster. Det är inte roligt att lämna ett sådant här besked och besvikelsen yttrar sig på många sätt,säger Jakob Rubensson.

– De som har redaktionella tjänster kommer att erbjudas jobb och att flytta med till Stockholm, säger företagets VD Ruben Jakobsson.

Förslaget skall nu förhandlas med del olika fackliga klubbarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".