Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö och Lars Ingvar Ljungman (M), ordförande i Skånemoderaterna. Foto: TT
Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) och Lars Ingvar Ljungman (M) Foto: TT
Skåne

Delade meningar om extra val i Skåne

Jammeh: "Rimligt att väljarna får säga sitt"
6:33 min

Regeringen kommer att utlysa extraval. Katrin Stjernfelt Jammeh (S) kommunstyrelsens ordförande i Malmö välkomnar beskedet medan Skånemoderaternas ordförande, Lars-Ingvar Ljungman är mer tveksam.

– Jag välkomnar Stefan Löfvens besked, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

Hon var också med i ett sammanträde med partistyrelsen där det finns ett starkt stöd för det besked som Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven lämnade i går.

– Vi har landat i ett läge där det politiska landskapet är olyckligt låst och nytt. Då är det rimligt att väljarna får säga hur de vill att Sverige ska styras, säger hon.

Lars-Ingvar Ljungman, ordförande i Skånemoderaterna, är inte särskilt överraskad över beskedet att det blir extraval.

– Med tanke på det låsta läget var det en av få utvägar som återstod, säger han.

Tycker du att det är bra?
– Det är tveksamt. Det finns en uppenbar risk att extravalets resultat inte skiljer sig särskilt mycket och då riskerar ju det låsta läget att vara kvar, säger Lars-Ingvar Ljungman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".