Patrik Jönsson, politiker, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna. Foto: Jonas Ekströmer / TT
Patrik Jönsson, politiker, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna. Foto: Jonas Ekströmer / TT /
Skåne

SD taggade inför extra val

"Egentligen ville vi få till en förhandling"
2:47 min

Patrik Jönsson, regionråd för Sverigedemokraterna, säger att SD egentligen ville få till en förhandling och på något vis påverka politiken. Men nu ser han fram mot det extra valet.

Igår röstades regeringens budget ner och det blir extra val nästa år. Sverigedemokraterna i egenskap av vågmästare röstade inte på den rödgröna budgeten utan på alliansens budget.

Ville få till förhandling
Patrik Jönsson, regionråd för Sverigedemokraterna, säger att SD egentligen ville få till en förhandling för att påverka politiken.

– Löfvén ville inte lyssna och samtala med oss och då blir det som det blir. Man måste söka stöd och göra samförståndslösningar annars hamnar man där man hamnar, säger Patrik Jönsson.

Taggade inför extra val
– Vi har bra resurser, vi har bra folk som gör valrörelser. Det har vi sett i de sista två valen. Tror att det blir socialdemokraterna som tappar mest och Miljöpartiet. Tror inte att det är särdeles sannolikt att något av de borgerliga partierna kommer att sätta sig i en regering ihop med Löfvén. Tycker att de är tydliga med att de har sin allians och vill behålla den.

– Tror inte det blir så jättestora skillnader och vägmästarrollen kvarstår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".