Anders Aldgård. Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
Anders Aldgård regissör.Foto: Lars Ekman/Sveriges Radio
Arlöv

Härliga tider för revymakare

Det parlamentariska läget är ett drömläge för oss revymakare, säger regissör och skådespelare Anders Aldgård om regeringskris och extraval.

I början av januari har Arlövsrevyn premiär och nu är man som bäst igång med att skriva manus till sina revynummer.

– Det har varit val och det är alltid roliga år för oss som gör revyer. Så händer plötsligt detta och det är ju klart att det är ett bekymmer men ganska angenäma bekymmer tycker nog vi, säger Anders Aldgård.

Politikerna förser oss med så mycket roligt

Vi brukar alltid säga det att vi är så tacksamma för våra politiker, säger Aldgård. De förser oss med så mycket roligt för de gör så många små dumheter som man kan skoja om.

– Detta är ju, tycker jag ett drömläge ,så för oss är det positivt, säger regissör Aldgård.

Stress är ganska bra

Vi kommer för första och tror jag enda gången att spela revyn på en valdag. Vi har precis snackat om att vi får nog kanske skriva om numren under tiden som vi spelar för att vara ständigt aktuella. Vi repar sex veckor och de första veckorna finns det några nummer och så har man en massa bra idéer. De allra bästa numren skrivs i sista minuten.

– Stress är ganska bra. Det är konstigt med det, avslutar Anders Aldgård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".