Konkursade handbollsklubben H43:s spelarbuss. Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio
Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio
Handboll

H43-spelare hoppas hitta ny klubb

"Lund förlorar jättehett derby"
1:54 min

Tungt, säger H43-spelaren Joakim Bååk sedan han fått besked om att hans lag inte längre ska spela i handbollens elitserie. Nu hoppas han på fortsatt spel i en annan klubb.

– När jag vaknade i morse hade jag inte väntat mig att vara arbetslös till kvällen. Nu får jag tänka över situationen, se vad det finns för alternativ. För jag är sugen på att spela mer handboll på så hög nivå som möjligt, säger han.

Joakim Bååk har varit H43:s bäste målskytt i elitserien den här säsongen med 56 mål, och den tidigare Lindesbergs- och Lugispelaren är en av lagets starkaste spelare.

Men det var inte mycket värt när han och lagkamraterna på ett möte på klubbens kansli i Arenan i Lund fick besked om att konkursbegäran lämnats in.

– Det är klart att vi kände en gemensam uppgivenhet. Men man får försöka se det som en möjlighet att gå vidare.

Vad betyder det här för Lund?

– Stan förlorar ett jättehett derby. Och den stora ungdomsverksamheten saknar ett viktigt A-lag i elitserien. Men jag har haft en jättebra tid och hoppas klubben kommer tillbaka på något sätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".