Ett pågatåg på väg ut från Malmö C. Foto: Karin Olsson-Bendix/Sveriges Radio
Foto: Karin Olsson-Bendix/Sveriges Radio
Skåne

Akuta fel i spårväxlar ställer in tåg

Hör Trafikverkets Annika Canaci om växelfelen
3:17 min

Trafikverket har upptäckt akuta fel i spårens växlar på Västkustbanan och därför ställs tåg in bland annat mellan Kävlinge och Helsingborg.

Skånetrafiken skriver på sin hemsida att ett akutarbete inleds i natt, vilket innebär att Öresundstågen omleds via Rååbanan och inte stannar i Landskrona. Buss ersätter trafiken mellan Kävlinge och Helsingborg.

Bussar ersätter

Buss ersätter även Pågatågen som börjar på 17, på sträckan Landskrona-Helsingborg och Malmö Hyllie-Helsingborg. Även Pågatåg som börjar på 18 ställs in mellan Helsingborg och Hässleholm och buss ersätter även den sträckan.

Morgontrafiken beräknas inte påverkas, enligt Skånetrafiken.

Upptäcktes förra veckan

Trafikverket upptäckte allvarliga och akuta fel, mest i växlar, längs sträckan Lund-Halmstad vid en besiktning tidigare i veckan, skriver Sydsvenskan.

– Felen fixas efter hand. Det finns i nuläget ingen prognos för när allt kommer att vara åtgärdat, säger Denny Josefsson, presskommunikatör på Trafikverket till tidningen.

Repareras nattetid

Det mesta av reparationsarbetet kommer att göras på natten, men enligt Trafikverket måste man som resenär räkna med förseningar medan arbetet pågår, och hålla sig uppdaterad via Skånetrafikens och Trafikverkets hemsidor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".