Svjetlana Pastuhovic och Mats Nileskär fick Ollénpriset 2014 i radioklassen. Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio
1 av 5
Svjetlana Pastuhovic och Mats Nileskär. Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio
Bengt Gustafsson berättade om Gunnar Ollén. Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio
3 av 5
Bengt Gustafsson. Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio
Radio

Svjetlana och Mats fick årets radiopris

P4 Malmöhus programledare Svjetlana Pastuhovic och soulradiolegenden Mats Nileskär - det är årets Ollénpristagare. Priset till nyskapande och djärva radiomedarbetare i Malmö delas ut till minne av legendariske radio- och TV-chefen i Malmö Gunnar Ollén.

Så här löd motiveringen till Svjetlanas pris:

För att hon är en programledare som med lätthet och gott humör kan ta sig an vilka ämnen och människor som helst på ett folkligt och begripligt sätt. Hon har förmågan att tänka nytt och stort. Som valsamordnare har hon genomfört P4 Malmöhus mest omfattande och välplanerade valbevakning någonsin.

Och så här skrev juryn om Mats Nileskär: 

För att han är Sveriges Radios mest kända doldis, en mytomspunnen musikjournalist. Han har skapat ett eget radiouniversum dit lyssnaren bjuds in för att ta del av exklusiva möten med världens största soul- och rnb-stjärnor samt initierade introduktioner av nya up and coming-artister. Mats är alltid påläst, har en unik intervjustil och är ihärdigt trogen sina gamla arbetssätt med skrivmaskin och rullband.

I TV-klassen gick priset till producenten och programledaren Pernilla Månsson Colt och till fotografen och redigeraren Glenn Stridh.

Och de som fanns på plats fick prisutdelningen hörde dessutom förre SR-medarbetaren Bengt Gustafsson berätta om hur det var att jobba tillsammans med Gunnar Ollén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".