Manar Hassan med dotter vid torget. Foto: Madeleine Fritsch-Lärka/Sveriges Radio
Manar Hassan med dotter vid torget. Foto: Madeleine Fritsch-Lärka/Sveriges Radio
Malmö

Rosengårdsborna hoppas mycket på nybygget

Mahmoud: "Uppskattar att det kommer nya saker hit"
3:45 min

Nu ska de boende i Rosengård få en chans att säga till vad de tycker och vad de önskar sig av det som planeras när ett tornliknande höghus och omkring 170 nya bostäder, MKB och Malmö stad ska byggas för att utveckla och lyfta Rosengård.

Rosens röda matta, en parkeringsplats som byggdes om till en samlingsplats för ungdomar och Örtagårdstorget, ett nytt torg är exempel på något av det som gjorts hittills och nu ska de boende få en chans att säga till vad de tycker och vad de önskar sig av det som planeras härnäst.

Mahmoud som jobbar i fruktaffären i Bennets Bazaar vid torget tycker att det är bra att det satsas mer i Rosengård.

– Det är jättebra. Skulle även vilja ha en bio och ett café här. Det behövs också parkeringsplatser, så att folk inte parkerar olagligt, och fler lekplatser till barnen behövs. Det kommer nya saker hit och det uppskattas verkligen, säger Mahmoud.

Det ska byggas både hyres- och bostadsrätter i Rosengård. Skulle du kunna tänka dig att köpa en lägenhet om det nu blir så?

– Ja, när jag blir äldre, och gärna på Rosengård, där man känner sig hemma, säger Mahmoud.

Manar Hassan, som är och handlar med sin dotter, tycker att det är bra att det byggs fler lägenheter, eftersom fler flyktingar väntas hit från Syrien.

– Jag vill också köpa en lägenhet här. Jag har varit här i elva tolv år och trivs mycket bra, säger Manar Hassan, som också tycker att det är bra att det är nära till Bennets Bazaar när hon ska handla.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".