Dalby

Moped orsakade troligen storbrand

Insatsledare: "Mopeden stod i entrén"
1:11 min

Det återstår bara glödbränder av den kraftiga brand som förstört delar av entrébyggnaden till Dalby utomhusbad. Branden verkar ha börjat genom att en moped vid entrén stuckits i brand.

Ett 30-tal brandmän från flera räddningstjänster har arbetat med branden.

– Just nu håller vi på med eftersläckning och frilägger takkonstruktionen för att komma åt glödbränder inne i byggnaden, berättar insatsledaren Jonny Ljungkvist vid tiotiden.

Utreds som mordbrand

Två kopplade byggnader i vinkel vid badets entré fick omfattande skador. Polisen tror att branden var anlagd och har startat en utredning om mordbrand.

– Branden började i en moped som stod i entrén och spred sig sedan via fasaden upp i undertaket och vidare upp i takkonstruktionen i omklädnings- och kontorsdelen, säger Jonny Ljungkvist.

Risk för spridning

Larmet om branden kom 05.11 och när räddningstjänsten kom fram var byggnaderna övertända. För att undvika spridning inriktades arbetet på att först skapa begränsningslinjer. Ännu på förmiddagen förekom glödbränder här och var.

Runt 10-15 meter av den 40 meter långa entrébyggnaden är förstörd, resten av byggnaden har fått rök- och vattenskador.

– Det mesta har klarat sig ganska bra, säger Jonny Ljungkvist.

Läktare brann i Sandby

Ungefär tre timmar efter larmet om branden i Dalby brann en träläktare ned på en idrottsplats i Södra Sandby någon halvmil från den första brandplatsen.

Även här utgår polisen från att branden var anlagd och har upprättat en anmälan om skadegörelse.

– Vi vet inte om de två bränderna har något samband, säger Maya Forstenius, informatör vid Skånepolisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".