Handboll
Foto: TT
Handboll

Finansiär kan rädda H43 från konkurs

Handbollsklubben H43 som nyligen drog sig ur elitserien sedan man lämnat in en konkursansökan, kan göra snabb comeback i högsta serien. 

Klubben har hittat en extern finansiär - och under måndagen ska handbollsförbundet besluta om Lundalaget får komma tillbaka.

– Allt hänger nu på konkursförvaltaren. Den avgör om den tänkte finansiären ligger på en sådan nivå att konkursansökan kan dras tillbaka, säger förbundets tävlingschef Ralf Lundberg till TT.

Under måndagsförmiddagen ska konkursförvaltaren, finansiären och representanter för H43 ha ett möte för att diskutera den uppkomna situationen.

– Efter det vill vi ha ett skriftligt utlåtande från konkursförvaltaren och utifrån det kommer tävlingskommittén sedan att fatta ett beslut, säger Ralf Lundberg.

TT: Vet ni vem den tänkte finansiären är?

– Nej, vi har bara hört att det lär finnas en sådan.

TT: Har du varit med om en liknande situation tidigare?

– Aldrig. Vi har folk som varit med i kommittén hur länge som helst som heller inte hört talas om något fall som detta.

Ger konkursförvaltaren klartecken kan H43 vara tillbaka redan kommande vecka för match mot Alingsås.

– Det är inte uteslutet att det kan bli så. Jag har lovat att ge Alingsås besked under måndagen, säger Ralf Lundberg.

Lagen skulle enligt det tidigare spelschemat ha mötts på torsdag. Alingsås har redan betalat tillbaka pengar till de som köpt biljetter till matchen.

– Det blir en stökig situation för oss. Vi har både marknadsfört och ställt in matchen, säger klubbens ordförande Lennart Anderberg, till Alingsås Tidning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".