Malmö FF:s målvakt Robin Olsen. Foto: Patric Söderström/TT
Malmö FF:s målvakt Robin Olsen. Foto: Patric Söderström/TT
Fotboll

Robin Olsen väljer Sverige

Danske förbundskaptenen Morten Olsen säger till tidningen Metro xpress att Malmö FF:s målvakt Robin Olsen har valt att spela för Sverige. Och där blir det debut i landslagsmålet i januari.

Robin Olsen har imponerat i Malmös mål under säsongen, särskilt under klubbens Champions League-matcher. Olsen som har danska föräldrar kom till Malmö FF 2012.

Efter starka insatser under hösten har han kommit med i landslagsdiskussionen och det har spekulerats i om han skulle välja att spela för Sverige.

Nu har Robin Olsen bestämt sig och är nu tillgänglig för Erik Hamréns landslag. Detta enligt Danmarks förbundskapten Morten Olsen som bekräftar till tidningen Metro xpress att Olsen har valt att spela för Sverige.

Och när Erik Hamrén för en stund presenterade truppen till januariturnén i Abu Dhabi fanns Robin Olsen med i det svenska laget tillsammans med två andra målvakter: Oscar Jansson, Örebro, och Karl-Johan Johansson, Randers.

Robin Olsen blir inte ensam MFF-are på resan - med åker också Filip Helander, Erik Johansson, Anton Tinnerholm, Magnus Eriksson, Emil Forsberg och Isaac Kiese Thelin. Dessutom blivande Malmöspelaren Oscar Lewicki och Helsingborgs Emil Krafth.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".