Konkursade handbollsklubben H43:s spelarbuss. Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio
Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio
Lund

Ingen räddning för H43

Förra ordföranden: "Det var väl lite olyckligt att någon hade spridit ut detta"
0:33 min

Det möte som hölls med en hemlig finansiär i dag kunde inte rädda handbollsklubben H43 ur konkursen. Elitsatsningen läggs ner, men ungdomsverksamheten kan finansieras i en ny förening.

Handbollsförbundets tävlingskommitté stod beredd att hålla möte i eftermiddag för att åter välkomna H43 in i elitserien, om den konkursade klubben hade kunnat presentera en ekonomisk lösning. Men mötet med den hemlige, nya finansiären, gav inte tillräckligt resultat.

- Det var väl lite olyckligt att någon hade spridit ut detta. För så enkelt var det inte att han bara lyfte på börsen och betalade. Det var för mycket pengar för honom, så han kunde inte stå för alla kostnaderna, säger Caj-Åke Andersson, tidigare ordförande för H43.

- Däremot var han beredd att betala vad det kostar för att ungdomsavdelningen, att han tillsammans med andra sponsorer skulle de klara ungdomsavdelningen rakt av.

Konkursförvaltaren Anne Merete Mellemsaether fortsätter nu att handlägga konkursen, med utbetalning av lönegaranti till de anställda. Den 16 januari ska ett edgångssammanträde hållas i Lunds tingsrätt. Tills dess ska konkursbouppteckningen med klubbens tillgångar och skulder vara klar.

Tanken är att så fort som möjligt föra över ungdomsverksamheten i en ny förening. Finansieringen av den klaras enligt Caj-Åke Andersson med den nye finansiären och andra sponsorer. Barn- och ungdomslagen ska kunna vara med i Lundaspelen i mellandagarna, precis som vanligt.

- Ja, ja. O ja. Det är inga som helst problem, säger Caj-Åke Andersson.

Ni går inte på friarstråt till några nya eventuella finansiärer?

- Nej, det är slut. Det går inte. Det finns ingen som har anmält att de kan klara av de här pengarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".