150 barn magsjuka på skola utanför Ängelholm

Toftaskolan i Munka-Ljungby har drabbats av ett kraftigt utbrott av magsjuka. På måndagen hade totalt 150 av skolans runt 600 elever sjukanmält sig.

Redan under förra veckan började elever insjukna på Toftaskolan i Munka-Ljungby utanför Ängelholm. Även 23 personer av 85 ur personalen sjukskrivna på måndagen, skriver hd.se

Flera föräldrar berättar för Helsingborgs Dagblad om barn som plötsligt börjar kaskadkräkas, och röster höjs för att skolan ska undersöka vad som ligger bakom sjukdomsfallen.

Men en epidemiolog som jobbat med utbrottet tror att det handlar om vanlig vinterkräksjuka snarare än till exempel matförgiftning.

– Symptomen talar mer för virus än bakterier. De sjuka tillfrisknar snabbt, men eftersom de inte blivit sjuka samtidigt verkar det inte vara matförgiftning, säger epidemiolog Niclas Winqvist till tidningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".