Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Skåne

Fortsatt hög arbetslöshet - men högkonjunktur anas

Publicerat tisdag 9 december 2014 kl 12.30
”Svårt rekrytera in rätt kompetens”
2:45 min
Byggkranar. Foto: Henrik Montgomery/TT
Foto: Henrik Montgomery/TT

Tillväxten väntas bli störst inom privata tjänster, enligt arbetsförmedlingens prognos, alltså till exempel hotell/restaurang-branschen och inom bygg- och transport. Det är typiska tecken på att vi rör oss mot högkonjunktur.

Arbetslösheten i Skåne kommer enligt arbetsförmedlingens prognos fortsätta att ligga på en mycket hög nivå jämfört med andra län i landet, och det även om den faktiskt minskar något, från 9,6 procent i år till 9,2 procent nästa år.

Det kommer också fortsätta vara stora skillnader inom Skåne.

Fortsatt hög arbetslöshet, vad kan det bero på?

Här nämndes större årskullar, fler som flyttar till Skåne och en ökad invandring som orsaker till att fler behöver jobb.

Men en av de större orsakerna som arbetsförmedlingen tar upp är allt fler arbetsgivare i dag ställer högre krav på utbildning.

– Vi får alltfler företag som har svårt att rekrytera in rätt kompetens, säger Pia Gustavsson på Arbetsförmedlingen.

Enligt Pia Gustavsson så gör det att företag får allt svårare att rekrytera människor med den kompetens de behöver och det helt enkelt blir en brist på vissa yrken. Det blir alltså svårare att söka och få vissa typer av jobb, och enligt arbetsförmedlingen så står redan utsatta grupper för 60 procent av arbetslösheten.

– De som idag har en svag förankring på arbetsmarknaden är framförallt de med låg utbildningsnivå, med enbart förgymnasial utbildning, säger Pia Gustavsson.

Det gäller att få fler att vilja utbilda sig vidare. Men också att ta till vara den kompetens som faktiskt finns i Skåne. Många som kommer hit som nyanlända är utbildade inom de yrken som det är brist på, som läkare och gymnasielärare, det berättade Mattias Friman, som är arbetsförmedlare och jobbar med nyanlända.

– Man har en relevant utbildning och erfarenhet. För att få kompetensen synlig för arbetsgivaren så kan de placeras på en praktikplats hos arbetsgivaren, Mattias Friman på Arbetsförmedlingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".