Polisbilar. Parkering.Dalby Stenbrott. Foto: Alexander Zeilon Lund
1 av 2
Foto: Alexander Zeilon Lund
Stenbrottet Dalby. Miljöbild December. Foto: Alexander Zeilon Lund/Sveriges Radio
2 av 2
Dalby stenbrott. Foto: Alexander Zeilon Lund/Sveriges Radio
Dalby

Mamma och barn tros ha blivit mördade

Polisen: "Rubriceras som mord"
2:08 min

En man har anhållits misstänkt för mord sedan en kvinna och ett litet barn dött efter att ha fallit från ett stup vid Dalby stenbrott sent i går kväll. Polisen trodde först att det rörde sig om en olycka.

– Omständigheter på platsen och andra omständigheter gör att vi beslutar att rubricera detta som mord, säger Stephan Söderholm, informatör vid Skånepolisen.

Strax före 23-tiden på tisdagskvällen fick SOS Alarm ett samtal om att två personer hade ramlat från hög höjd. Enligt polisen är det en familj som ska ha vistats ute vid stenbrottet och det är mannen i familjen som ska ha larmat polisen.

En person har anhållits och förhört misstänkt för morden. Vilken relation han har till de två avlidna vill polisen inte uppge.

På sommaren är Dalby stenbrott, som ligger en dryg mil söder om Lund, ett populärt badställe men varför de tre personerna befann sig där mitt ute i vintern är ännu oklart.

Stephan Söderholm vid Skånepolisen hoppas att den tekniska undersökningen ska ge fler svar.

– Det är ytterst viktigt att vi får en detaljerad linje för att se vad som är fakta i den här händelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".