Stilexperten Katarina Althin väljer partykläder. Foto: Anna Hanspers/Sveriges radio
Stilexperten Katarina Althin väljer partykläder. Foto: Anna Hanspers/Sveriges radio
Helsingborg

Så klär du dig rätt för fest

Stilexpert: "Det finns mycket godbitar i egna garderoben"
4:25 min

Det är högsäsong för fester och även om det inte handlar om nobelmiddag kan det vara nog så svårt att välja rätt.

Hur flott ska man klä sig? Och när är det okej att vara lite mer vardaglig? I en butik i Helsingborg träffade vi stilexpert Katarina Althin som menar att det är viktigt att behålla sin personliga stil. Hon säger också att det är trevligt om värden och värdinnan ser att man ansträngt sig för att klä upp sig. Det är en komplimang till dem.

– Det gäller någonstans att hitta den där gränsen mellan att man fortfarande är den man är men att man har lyft lägsta nivån en smula, säger Katarina Althin.

Vad skall jag ta på mig är frågan många ställer sig när de skall på någon speciell tillställning. Många har garderoben full men ändå när det är fest så har de ingenting att ta på sig. Ett råd från stilexperten är att kolla igenom garderoben, inventera vad som finns. Vill man sedan addera med något lite extra, då ger man sig ut och shoppar.

När det gäller killarna är det vanliga att man byter slipsen men på senare år har det blivit ganska mycket med strumporna och bälten.

– Det är ganska mycket med den här snusnäsduken också, säger Katarina Althin.

Är man ingen kostymnisse som gillar att ha slips och kostym och det känns för strikt då kan man testa med en näsduk i kavajfickan och köra jeans till säger hon.

Vill man lyfta lägsta nivån skall man försöka lyxa med sammet, spets, siden och olika grejer. Då ser man festlig ut.

– Det finns mycket godbitar hemma i den egna garderoben, avslutar Katarina Althin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".