Södersjukhuset i Stockholm får läkare och barnmorskor öva sig på att agera bättre och mer effektivt när en förlossning går snett. Man övar sig på en docka. Fr.v Robert Blomgren, Marianne Ejnar och Pernilla Engström. Foto Anna Simonsson / TT
1 av 2
läkare och barnmorskor öva sig på att agera bättre och mer effektivt när en förlossning går snett. Man övar sig på en docka. Foto Anna Simonsson / TT
Skåne

Färre utbildningsplatser för sjuksköterskor

Det rödgröna styret i Region Skåne är kritiskt mot att det i alliansens statsbudget, som är den som gäller, blir färre utbildningsplatser för sjuksköterskor än vad regeringen planerat.

I regeringens budgetförslag fanns 175 nya platser, men i alliansens statsbudget finns inga nya platser på grundutbildningen.

Det socialdemokratiska regionrådet Anna-Lena Hogerud anser att det här slår hårt mot Skåne, som har akut brist på sjuksköterskor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".