Två brandvarnare. Foto: Dan Hansson/TT
Foto: Dan Hansson/TT
Löberöd

Elever snuvas på skolavslutning

Rektor: "De är lite besvikna"
2:13 min

För 160 högstadieelever på Ölyckeskolan i Löberöd blir det ingen skolavslutning idag. Anledningen är ett trasigt larm. Det här är andra dagen som eleverna får stanna hemma från skolan.

– Ger man en högstadieelev ledigt en dag så blir de sällan ledsna, så igår var det inga sura miner. Däremot är de naturligtvis besvikna att de inte kan komma till skolan idag och ha avslutning som vi planerat, säger skolans rektor Truls Katsler.

Det trasiga larmet upptäcktes i onsdags eftermiddag när interntelefonerna som brandlarmet går över började skorra. Skulle larmet gå nu hade inget larm gått ut över skolan och rektorn Truls Katsler har tagit beslutet att låta eleverna vara hemma för att undvika att hamna i en onödig farlig situation. Anledningen till att larmet inte är lagat än är att det är svårt att hitta en hantverkare som kan ta sig an problemet.

Låg- och mellanstadiet på Ölyckeskolan berörs inte av problemet med larmet och kan hålla sin skolavslutning som planerat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".