Kalle Oldby P4 Malmöhus. Foto:Gun Bergbring/Sveriges Radio
Kalle Oldby har i många år jobbat med musik på Sveriges Radio. Foto: Gun Bergbring
Malmö

Kalles sista Country

6:14 min

Under många år har Kalle Oldby sänt programmet Country i P4. Söndagen den 27 december sänds det för sista gången.


Kalle Oldby är en sann musikälskare och har i huvudsak jobbat med musik under sina år på Sveriges Radio. Countrymusiken är en stil som speciellt har fångat honom.

– Det är ett ärligt uttryck i texterna och fantastiska sångerskor. Tjejerna är faktiskt snäppet vassare än killarna, säger Kalle.

Nu återstår två program och visst känns det lite vemodigt medger han.

Jag tänkte att om jag förbereder det väldigt noga så behöver det inte bli sådär krystat och larviga formuleringar säger Kalle som berättar att när han väl gjorde det så var det som om en del av honom sa till en annan del att "det som du började med på Sveriges Radio, det som fick in Dig på det här jobbet, det har nu nått sitt slutmål".

– Det vore konstigt om man inte reagerade, så visst känns det konstigt, säger han.

Kalle har gjort en hel del resor till den amerikanska södern och träffat många av världens stora countrystjärnor men också de musiker, bakgrundssångerskor  och inspelningstekniker som finns bakom stjärnorna.

– De tyckte det var underbart att det fanns folk som faktiskt var intresserade av vad de gjorde och det öppnade en massa andra dörrar, berättar Kalle Oldby.

Lee Ann Womack, Waylon Jennings, Emmylou Harris och Rosanne Cash är några av artisterna som Kalle träffat.

– Man måste bli helt förälskad i Lee Ann Womacks diftonger, säger Kalle Oldby.

I lördagens program utlovas lantlig julmusik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista