Explosion, Malmö, Rosengård
Foto: TT

Teknisk undersökning klar efter explosioner

"Hittade däckrester femtio meter från bilen"
1:19 min

Den tekniska undersökningen är nu klar vid de båda platser där två kraftiga explosioner inträffade i bostadsområdet Rosengård i Malmö tidigt på lördagsmorgonen.

Inga personer skadades i explosionerna  och ännu finns inga misstänkta.

– Teknikerna kan konstarera att det varit rejäla sprängladdningar vid båda platserna. Där bilen exploderade hittade man däckrester femtio meter från bilen. Det är ett tecken på att det har varit en rejäl sprängladdning som detonerat där, säger Linda Pleym, pressinformatör vid Ledningscentralen Syd. 

Det var tidigt i morse som två explosioner inträffade i ett bostadsområde i Rosengård. Den andra explosionen, som inträffade i en kontorslokal en bit från parkeringsplatsen där bilen exploderade, innehöll också en rejäl sprängladdning enligt polisens tekniker.

– Där har fönsterrutor på våning tre blivit skadade. Det är även där oklart vad sprängladdningen har innehållit, säger Linda Pleym, pressinformatör vid ledningscentralen.

I nuläget vet polisen inte om det finns något samband mellan de två explosionerna. Polisen har hittills inte fått tag på vittnen som sett några gärningsmän. I eftermiddag väntas fortsatta dörrknackningar i området för att få tag om vittnen.

– Det vi gör på de här platserna under dagen är att vi jobbar vidare med dörrknackningar och inre spaning, säger Linda Pleym, pressinformatör vid ledningscentralen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".